Här har vi dagens frunch som tog 2 - 3 minuter att få till oräknat tio minuter i ugnen:
Råvaror till yakitori-frunchen
Följande tre råvaror och halvfabrikat användes:
- Gourmet Food Yakitori Kycklingspett i söt sojasås.
- Grogården Groddmix med alfalfagroddar, linsgroddar, rädisgroddar och böngroddar.
- Findus Sockerärter, broccoli & haricots verts i pestosås med grillad tomat.
Den färdiga yakitorin kostade för 26,50 kr för 12 spett på vardera 30 gram vilket jag upplever var prisvärt.
Tillagning
Sista minuterna yakitorin var i ugnen, totalt 10 - 12 minuter, lade jag till det av "Findus Sockerärter, broccoli & haricots verts i pestosås med grillad tomat" som var kvar sedan igår. Det serverade jag med Groddmix.
Dessutom blev det sesamfrökakor som en liten efterrätt.
Måltidsdryck: Acerola
När jag var och handlade igår på ICA köpte jag något nytt: Pola De Acerola Integral. Det är mosat fryst fruktkött från Acerola (andra frukter fanns också). Acerola är mest känt för att vara rikt på C-vitamin. Priset var 12,50 kr för 100 g.
Det mosade fruktköttet blandade jag med lika delar vatten. En trevlig om än aning dyr måltidsdryck.
Läs mer
Yakitori (engelska). Wikipedia.
Yakitori (Japanskt Grillspett). Tasteline. Recept om man vill göra yakitori själv.
Acerola (Malpighia glabra). Nyfikenvital. Om acerola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar