torsdag 6 mars 2008

Lasagne av Durumvete & Köttfärs + Aloe vera, Kantareller & Groddar av bockhornsklöver

Lasagnen köpte jag färdig och heter "FullkornsLasagne" från Familje Dafgård. Pastan sägs vara deras egen som görs varje dag av fullkornsmjöl av durumvete, durumvete, ägg och rapsolja. 52% är köttfärssås, pasa 23% och bechamelsås 22% medan osten står för 3%. En god lasagne för att ha köpts färdig. Till den stekte jag kantareller från konserv (11,90 kr för 184 g).

Skalet på aloe vera kan vara lätt bittert och inte alla gillar smaken som för en del också kan vara avförande. Normalt skållar man därför bort skalet men jag föredrar att äta aloe vera hel. Aloe veran skördar jag från min egen aloe vera...

Groddarna är bockhornsklöver och gjorda hemma med en groddbox:

Groddboxen gör det enklare att grodda genom att det inte är någon svårighet att skölja groddarna och få lagom fuktighet. Hemligheten är gallret som sitter på undersidan av groddboxen:

Inga kommentarer: