torsdag 24 april 2008

Enkel Kalkonsandwich med nyttigt bröd

Här har vi en enkel kalkonsadwich som jag gjorde på Fazer Rågfiber Toast (fazergroup.com). Rågfiber Toast innehåller 7% fiber och är nyckelhålsmärkt.

Mer nyttigt i Rågfiber Toast
Det ger (enligt förpackningen) rågfiber, järn, zink, folsyra, B-vitaminer, E-vitamin och andra antioxidanter. Rågfiber Toast är bakat bl.a. på vetemjöl, vatten, rågfiber, sirap, rågmalt, jäst och rapsolj. Jag tyckte det var ett trevligt bröd som jag gärna köper igen.

Min enkla Kalkonsandwich
Jag lade två skivor kallskuren kalkon på det ena brödet:

Kalkonsandwich - Kalkon

Därefter några skivor tomat och massor av gurka:

Kalkonsandwich - Tomat och Gurka

Så här blev min kalkonsandwich färdig. Jag åt den som mellanmål tillsammas med en Soygurt med Müsli (tidigare bloggat här) fast vanilj den här gången.

Dessutom drack jag en probiotisk dryck Valio MAX persika-passionsfrukt. Den innehåller flera probiotiska nyttiga bakterier. Leverantörerna av probiotika vill givetvis få det till att man bör äta samma (och deras) probiotiska dryck men jag tror starkt på att man ska variera sig.

Missa inte dill!
Slutligen när jag skulle äta min sandwich upptäckte jag att jag missat dill. Så den fick jag få och hämta och lägga till på min kalkonsandwich.

Inga kommentarer: