tisdag 19 februari 2008

Pepparbiff ångmarinerad på koriander med rotfrukter och kronärtskocka

Den färdiga pepparbiffen med rotfrukter tog ca sex minuter aktiv tid:

Tillagning av rotfrukter
Jag utgick från det rotfruktspaket jag bloggade om:

Många lägger ner mycket tid på att skära rotfrukterna i små kuber eller dyligt. Enklast är att ta en djupskål som man "spintar" ner dem i ovanför diskbänken. På så sätt är det enkelt, snabbt och minimerar disk. De ser mindre trevliga innan tillagning men ser faktiskt bättre spintade efter att de grillats jämfört med de konformistiska kuberna.

Bitarna rör vi ner lite rapsolja i och lägger dem sedan på en plåt i ugnen. En stenplatta (används annars för bl.a. pizza) är ett utmärkt alternativ. Jag lagar till rotfrukterna på ganska hög temperatur men det är en smaksak.

Pepparbiff ångmarinad på koriander
Jag tog bladstubben som blivit kvar av ett knippa koriander jag köpt och ätit. Detta lade jag bredvid de heta rotfrukterna. Pepparbiffen fick ligga på koriandern och ångmarineras i den.

Jag vill ha pepparbiffen blodig så den behövde inte vara inne länge. Annars, och då också, får man titta till koriandern så att den inte fattar eld. Sista minuterna lade jag in kronärtskockor jag köpt färdigt (samma märke jag redan bloggat om: drumsticks, kronärtskocka, mango och groddar).

Inga kommentarer: