tisdag 26 februari 2008

Sallad med stekt halloumi & purjolök och färsk salladsmix, pinjenötter och tomater

Till salladen stekte jag halloumi och purjolök i rapsolja. Resten av salladen är pinjenötter, en färdig sallad från ICA kallad "ICA Provencalsk sallad" med frisésallat, rosésallat och machesallat och torkade tomater:

Pinjenötter skördas från pinjeträdet - en form av tall. Varje pinjekotte kan ge 20 till 50 nötter.

Dåliga torkade tomater
Tomaterna är "från Italien Ätklara soltorkade tomater" 120 g för 23 kr inköpta på ICA. Faktiskt blev jag lätt skeptiska till tomaterna då de var tämligen salta. Givetvis kan det ha tillsatts efteråt men de kan också vara snabbtorkade i salt. Smaken är hur som helst dålig och jag rekommenderar ingen att köpa dessa. För att försöka rädda de kvarvarande kommer jag låta dem dra i olivolja tillsammans med örtkryddor någon vecka.

Måltidsdryck: Björnbär och sojadryck
Lika delade mixade björnbär och sojadryck med kalcium:

Mer om råvarorna
Halloumi. Wikipedia.
Purjolök. Livsmedelssverige.
Pinje. Wikipedia.

Inga kommentarer: