torsdag 15 maj 2008

Sallad med blåmögelost, fetaost, salladsblad, pasta, tomater, gurka, bacon, quorn, morot, korriander, rödlök & oregano

Här har vi en trevlig sallad som jag gjorde en stor sats av så att det räckte både till frunch, lunch och middag:

Osten är blåmögelost respektive fetaost. Örtkryddorna koriander och oregano. I övrigt salladsblad, fullkornspasta, tomater, gurka, knaper stekt bacon, stekt kall quorn, morot och rödlök.

Bacon är inte nyttigt
Bacon är inte nyttigt. Det innehåller mycket onyttigt mättat fett som ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Hårt stekt bacon innehåller mycket av cancerogena ämnen. All bacon oavsett hur det stekts innehåller en del cancerogena ämnen.

Bacon är ingenting man ska äta ofta. Istället kan man byta ut det mot t.ex. kallskuren kalkon.

Läs mer
Här hittar du en förklaring av vad quorn är som vi publicerade på Nyfiken vital: Quorn är nyttigt och rikt på protein. Längst ner i artikeln finns fler "quorn-länkar" till recept m.m.

I den tidigare salladen jag ätit och bloggat beskrev jag kort vad blåmögelost är: Grönsallad med ägg, blåmögelost och bacon.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Åh, men en blogg med middagstips tycker jag är jättekul! :)

Det är så lätt att fastna i gamla spår... så inspiration behövs alltid! Att du dessutom har "tankar bakom" maten tycker jag förhöjer! Jag kommer tillbaka :D

Johanna sa...

P.S. Det är JÄTTESVÅRT att ta snygga matbilder! Men jag tycker att du lyckas bra :) D.s

Anonym sa...

Jag tycker att jag också blev bättre på att variera mig när jag började på bloggen.

Helt klart att det är svårt att fotografera. Mycket svårare än jag trodde och hoppades på. Börjar bli dags att göra lite inläsning också.